sâmbătă, 24 mai 2014

80 de ani de la trecerea la cele vesnice a Mitropolitului Moldovei si Sucevei, Pimen (Petru) Georgescu, nascut la 24 octombrie 1853 in Provița de Sus, Prahova)

2014 – 80 de ani de la trecerea la cele vesnice a Mitropolitului Moldovei si Sucevei, Pimen (Petru) Georgescu (n. 24 octombrie 1853, Provița de Sus, Prahova - d. 12 noiembrie 1934, București), Membru de onoare (1918) al Academiei Române

“Sa stiti, fiilor, ca vrasmasii neamului nostru cu invidie se uita, vazand marirea Tarei noastre si intregirea neamului. Din invidie, ei vor cauta sa intrebuinteze toate uneltirile lor veninoase ca sa ne amarasca si sa impedece calea spre propasirea si intarirea noastra. Ei au inceput de acum a samana neghina intre fiii neamului nostru, indemnandu-i sa-si uite datoriile de buni cetateni, ca sa nu se supuna ordinei, sa calce buna randuiala, sa mearga pe urma bolsevicilor rusi, cari prin certuri si rasvratiri si-au prabusit tara lor.
Deci voi, cunoscand acestea, va sfatuim in numele lui Dumnezeu, sa fiti intelepti,  sa fiti linistiti, sa respingeti sfaturile viclenilor vrasmasi,  stiind, de unde vin aceste sfaturi si cu ce scop se fac. Precum pana acum v’ati indeplinit datoria de buni cetateni si credinciosi fii ai Patriei, asa si de acum inainte numai prin indeplinirea  acestor datorii vom putea cu totii ridica Patria noastra si neamul nostru la marire si fericire.”

Data in resedinta noastra Metropolitana din Iasi, astazi 18 Noembrie din anul mantuirei 1918.

PIMEN,
Metropolitul  Moldovei si Sucevei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu